Noord-Holland

Gratis webinar over autisme bij vrouwen

Noord-Holland – Autisme komt meer voor dan mensen denken en kan zich anders uiten bij vrouwen dan bij mannen. Zo hebben vrouwen bijvoorbeeld vaker strategieën aangeleerd om sociale en communicatieve opvallendheden te verhullen of compenseren.

Bij veel stress zullen meisjes dit vaker voor zich houden en terugtrekken, waardoor de stress minder opvalt. Wanneer zij gaan studeren, zelfstandig wonen of een gezin krijgen, kampen velen met een toename in andere psychische klachten die boven op het autisme komen.

Inhoud van de webinar
Tijdens het webinar krijgen deelnemers informatie over verschillende vormen van autisme, behandel- en begeleidingsmogelijkheden en adviezen voor mensen in de omgeving. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige wat haar geholpen heeft. Bovendien is er ruim de gelegenheid om zelf vragen te stellen via de livechat.

Spreker is dit keer Lisa Snip en een ervaringsdeskundige. Lisa Snip is GZ-psycholoog bij GGZ NHN en heeft ruime ervaring in het werken met mensen met autisme. De ervaringsdeskundige vertelt uit eigen ervaring wat haar geholpen heeft. Zij is werkzaam bij een van de Herstelwerkplaatsen van GGZ Noord-Holland Noord.

Voor wie en wanneer
Het webinar is bedoeld voor alle geïnteresseerden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen met klachten, familieleden en naastbetrokkenen of cliënten zijn, maar ook mensen die vanuit hun professie of opleiding geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Dit gratis webinar borderline wordt gegeven op 3 november 2020 van 19:00-20:30 uur en is te volgen via een livestream op uw desktop, tablet of smartphone.  Aanmelden kan via www.ggz-nhn.nl/webinarautisme. Na aanmelding krijgen deelnemers op de dag zelf via e-mail een link toegestuurd om de livestream te volgen. Tijdens de livestream is er een livechat waarin vragen gesteld kunnen worden.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button