Den Helder Suns maken het Donar Groningen lastig

Den Helder – Na een midweekse overwinning op The Hague Royals (79-89) was het zaterdagavond de opdracht voor de Helderse basketballers van de Den Helder Suns om de bezoekers uit Groningen zo lang mogelijk het vuur aan de schenen te leggen en hopen op een stunt. Dat laatste lukte helaas niet. Voor het publiek was er wel een nieuwtje; de introductie van de Den Helder Suns Cheerleaders.

Het zou voor het budgetair veel grotere Donar uit Groningen geen enkel probleem moeten zijn om met de overwinning uit Den Helder te vertrekken. Echter het vernieuwde team van coach Peter van Noord heeft tegen de meermalig landskampioen niets te verliezen. Dat was ook terug te zien in de wedstrijd. Brutaal opende de Suns de wedstrijd met een 7-0 voorsprong en sloten het eerste kwart winnend af (19-18). Het lukte de bezoekers maar niet langszij te komen en aan de hand van de weer fitte Stan van den Elzen bleef de voorsprong behouden voor de Suns. Bij het rustsignaal was de stand 43-38.

Tot ver in het derde kwart bleef het voordeel aan Helderse zijde. Bij 51-51 kwamen de Groningers op gelijke hoogte door een score van Marquis Addison. Addison, die samen met Henry Caruso voor de grootste productie van Donar zorgde (samen 47 punten), kon maar moeilijk afgestopt worden aan Helderse zijde. Bij 54-53 konden de Suns nog heel even tegenstribbelen en tot vlak voor het einde van het derde kwart konden de basketballers bijblijven (61-63). Het kwart eindigde bij 63-67.

Het laatste kwart werd er nog geprobeerd aan te haken. De sterk spelende Nino Gorissen gooide er een driepunter in (72-81), maar met nog 4 en halve minuut te spelen leek de tijd te kort om nog te hopen op een stunt. Een dunk van Van den Elzen was het laatste wapenfeit van de Suns en Addisson noteerde namens de bezoekers de einduitslag van 78-88. Daarmee kunnen de Den Helder Suns leven, hoewel het gevoel dat er meer inzat alsnog overheerste.