Uitgaan

Albumpresentatie Vaart: Alles beweegt, een unieke samenwerking

Breezand – Tien jaar geleden startte de band Vaart met de huidige vijf leden. Vaart bestaat uit Ruud Brouwer op drum, Kees Bakkum op basgitaar en zang, Marco Mosk op saxofoon, zang en toetsen, Ruud Roemer op gitaar en zang en Jacob Langelaan op zang en toetsen. Alle liedjes en teksten worden zelf geschreven en af en toe weet de band zelf niet eens waar de inspiratie vandaan komt. Dit gegeven vroeg om een feestje, een feestje dat een lange voorbereiding heeft gehad, maar slechts één doel had; er moest en zou een album komen!

Middenin de coronaperiode bezochten een paar leden van de band een concert van Rick de Leeuw in Paradiso. Onder het publiek bevond zich ook Theo Vogelaars, de oude bassist van Rick z’n vroegere band, The Tröckener Kecks. Vaart raakte aan de praat met deze cultheld en het klikte. Indertijd was Theo Vogelaars het makkelijkst benaderbare lid van de Tröckener Kecks voor de bezoekers van de concerten, omdat hij voor en na elk optreden de merchandise verzorgde. Daarbij droeg hij steevast een rode baret.

Tips
Theo kwam een aantal keer naar het hoge noorden om tips te geven bij het opnemen van het nieuwe album. De opnamesessies spraken hem aan en hij stortte zich ook op het mixen. Als klap op de vuurpijl heeft Attie Bauw zijn medewerking toegezegd om het album “Alles Beweegt” te masteren.

Attie Bauw heeft het grootste gedeelte van zijn carrière doorgebracht in opnamestudio’s over de hele wereld, waar hij werkte met artiesten als The Nits, The Scorpions, Hans Dulfer, Latoya Jackson, en The Gathering. Hij leerde het vak als assistent-technicus en later als technicus bij wereldberoemde producers. Als enige Nederlandse producer heeft hij Grammy-nominaties in de wacht gesleept. Muziekkrant OOR noemde Attie in december 2000 een van de beste Nederlandse producers van de afgelopen veertig jaar. Ook geeft hij al jaren les op het conservatorium van Amsterdam.

Muzikaal avontuur
Het moge duidelijk zijn: Voor Vaart waren dit stuk voor stuk enorm inspirerende personen en bands en hiermee startte een muzikaal avontuur dat zijn weerga niet kent. Na al een vol jaar waarin er onder andere gespeeld werd op Schager Popweekend, Uitmarkt Schagen, Dag van de muziek te Den Helder, optredens van Brabant tot Friesland waarbij de band ook nog eens werd uitgenodigd door Omrop Fryslan om in het programma van Willem Waldpieck te spelen hebben de bandleden ook nog tijd gevonden om een album te maken en te presenteren.

De albumpresentatie staat gepland op zaterdag 22 oktober in “De Aap” te Breezand. Er staan al drie singles van het album op Spotify, waarvan de eerste dus “Alles Beweegt” heet. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.vaartdeband.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button