Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Kunstduo bouwt papieren installatie in Kunsthal45

Den Helder – In het kader van de Kunstvierdaagse in Kunsthal45 maken Timmer & Schoonewelle een papieren installatie: Waves. De kunstenaars, Roosmarijn Schoonewelle en Josine Timmer – werken van vrijdag 28 tot en met zondag 30 oktober aan het kunstwerk. In de middag is het publiek welkom voor bezoek.

Het duo is sinds 2019 samen actief. Daarvoor werkten zij hoofdzakelijk op papier: inkt, oliepastel, potlood en aquarel. Die werkzaamheden hebben een bijzondere collectie schetsen, fragmenten, ‘mislukte’ en onvoltooide tekeningen opgeleverd, waarmee het duo collages samenstelt. Deze installaties zijn geïnspireerd op het dagelijks leven en worden gekenmerkt door improvisatie, ritme en kleur.

Belangstellenden zijn van vrijdag tot en met zondag welkom in de middag om het duo aan het werk te zien. De publiekspresentatie is op zondagmiddag 30 oktober om 15:00 (inloop vanaf 14:30).

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button