Hollands Kroon

Paarse jassen voor chauffeurs van Belbusvereniging Noordkop na donatie

Advertentie:

Hollands Kroon – De vrijwilligers van Belbusvereniging Noordkop zijn niet meer over het hoofd te zien. Zij dragen voortaan paarse jassen die aangeschaft zijn van een donatie van Margreet van der Stoop, medewerker bij Univé Noord-Holland. Namens haar werkgever mocht zij een cheque van €250 uitreiken aan een organisatie die haar aan het hart gaat.

Met de jassen kunnen de vrijwilligers de koude dagen trotseren en vallen ze goed op. “De chauffeurs worden herkend door de gekochte kleding als ze bijvoorbeeld iemand naar het ziekenhuis brengen”, zegt Harm Medema, secretaris van de Belbusvereniging.

Eén van de personen die regelmatig gebruik maakte van de bus was de vader van Margreet van der Stoop. “Tot twee jaar geleden, toen mijn vader overleed, maakte mijn vader vaak gebruik van deze vervoersoptie. Ik waardeerde het respect en de inzet van de chauffeurs enorm”, vertelt Van der Stoop, die de € 250 heeft overhandigd. “Het is een prachtig initiatief. De chauffeurs rijden vrijwillig om personen van A naar B te brengen, terwijl ze een praatje maken met de passagiers.” Een ander voordeel dat Van der Stoop noemt is dat ouderen hierdoor niet alleen maar afhankelijk zijn van hun kennissen en familie om ergens te komen.

Belbus
De belbus rijdt sinds 2012 rond in een gebied waar het openbaar vervoer schaars is. “Het is belangrijk dat mensen op deze manier toch mobiel zijn, omdat het ook voor kan komen dat iemand weinig sociale contacten of financiële middelen heeft”, zegt Harm Medema, secretaris van de Belbusvereniging. “Onze chauffeurs worden regelmatig ingeschakeld voor ritjes naar het ziekenhuis, en bieden dan direct een luisterend oor voor diegene die dat op dat moment nodig heeft.” Medema is blij met de donatie: “Alle beetjes helpen, de gemeente geeft ons veel subsidie, maar het trainen van goede chauffeurs en het onderhoud voor goede bussen is erg duur.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button