Den HelderHollands Kroon

Prins Bernhard Cultuurfonds steunt lokale projecten

Advertentie:

Hollands Kroon – SOS Dolfijn op Hoenderdaell en Muziekproducties TXL op Texel zijn twee projecten die een bijdrage krijgen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. Ook schouwburg De Kampanje kan een donatie tegemoet zien, evenals de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk.

Het fonds heeft in het derde kwartaal van 2022 in totaal €293.920,- toegezegd aan 82 cultuur- en natuurprojecten in de provincie. Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. Het Cultuurfonds roept stichtingen en verenigingen in Noord-Holland op om een aanvraag in te dienen. Hoe je de aanvraag kan doen, is te vinden op www.cultuurfonds.nl/noordholland.

TXL
Muziekproducties TXL op Texel kan rekenen op €7500,- voor het op de planken brengen van musical HAIR. Muziekproducties TXL zet zich in om Texels muzikaal talent dat soms het eiland al heeft verlaten, tijdelijk terug te laten komen. De stichting daagt de muzikanten uit muziek te blijven maken en samen te spelen ongeacht of ze nog op het eiland wonen of inmiddels ergens anders. Onder professionele begeleiding worden de muzikanten en zangers klaargestoomd voor een onvergetelijke ervaring. Deze keer met veel jong talent van het eiland. De voorstelling vindt plaats op 17, 18 en 19 maart 2023 en trekt naar verwachting veel lokaal publiek.

Bruinvis Buddy’s
SOS Dolfijn ontvangt €7000,- voor het educatieproject Bruinvis Buddy’s. Dit is een kinderclub met leden en een magazine over de bruinvis dat elk kwartaal gaat uitkomen. In het magazine staan leuke en educatieve puzzels, interviews en weetjes. Daarnaast kunnen leden deelnemen aan activiteiten als een beach clean up of een cursus Walvis EHBO. Momenteel gaat SOS Dolfijn met een lesprogramma naar scholen en bieden ze educatief materiaal aan op hun eigen locatie op landgoed Hoenderdaell. Met het educatieve magazine Bruinvis Buddy’s kunnen ze straks het hele jaar door kinderen bereiken.

Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk krijgt 603 euro in de bijdrage voor een concert door het dianto Reed Quintet. De Kampanje in Den Helder ontvangt 2.500 euro voor de presentatie van het Helders Gitaarfestival.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button