Den HelderPolitiek

SP Den Helder organiseert buurtbijeenkomst in Jeruzalembuurt

Den Helder – De fractie van SP Den Helder organiseert op vrijdagavond 21 oktober een buurtbijeenkomst voor de bewoners van de Jeruzalembuurt in Den Helder. De SP is op dit moment niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd, maar wil in 2026 weer meedoen aan de verkiezingen. Tijdens de bijeenkomst kunnen inwoners vertellen tegen welke problemen ze aanlopen. Dit kan gaan over de woningen, het aanvragen van de energietoeslag bij de gemeente of andere zaken.

De directe aanleiding voor de bewonersbijeenkomst is een eerder bezoek aan de Jeruzalembuurt door SP leden. Er werd toen aan de bewoners gevraagd of men problemen ondervond door de stijgende prijzen van de boodschappen, energiekosten, huur en benzinekosten. Omdat er opvallend vaak ook opmerkingen over de onderhoudstoestand en isolatie van huurwoningen waren, organiseert de SP nu een bijeenkomst waarin meer aandacht is voor specifiek deze onderwerpen.

Ton Schuitemaker, vicevoorzitter en coördinator van de ‘schaduwfractie’ die de lokale politiek nu op de voet volgt, zegt dat het organiseren van deze avonden en het actievoeren voor een beter bestaan van de arbeidersklasse echt bij de SP hoort: “Wij voeren actie voor betere en meer woningen, lagere huren, betere lonen en een betere leefsituatie voor iedereen, maar met name voor de gewone werknemers of mensen met een uitkering. Actievoeren doen we samen met de mensen. We willen samen met de bewoners van de Jeruzalembuurt proberen de leefsituaties te verbeteren.”

Ondanks dat de SP nu niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd is kunnen inwoners met zorgen die toch bij hen kwijt: “We hebben goede contacten met Woningstichting en gaan ervan uit dat de coalitiepartijen naar ons zullen luisteren omdat ze zelf hebben aangegeven dat ze willen samenwerken in vertrouwen aan vertrouwen. De SP is van oudsher goed in actievoeren en dat middel zullen we indien nodig altijd inzetten.”

De bijeenkomst begint op 21 oktober om 20.00 en vindt plaats in buurthuis De Kroft aan de Hortensiastraat.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button