DefensieHollands Kroon

Veteranen Wieringen brengen eerbetoon aan geallieerde WO2-vliegers

Advertentie:

Wieringen – De Veteranen Contactgroep Wieringen plaatst al een aantal jaar ‘poppies’ op de graven van vijftien geallieerde vliegers, die op of rond Wieringen zijn gesneuveld. Het plaatsen van de gedenktekens gebeurt op 28 oktober, in aanloop naar Remembrance Day.

Deze nationale herdenking vindt plaats in Engeland, de Verenigde Staten, België, Canada en Frankrijk op 11 november, de dag dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Men herdenkt de gesneuvelde militairen uit de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en conflicten daarna. Voor de Engelsen is de ‘poppy’ (de klaproos) het symbool van deze herdenking.

De traditie is jarenlang doorgezet dankzij Rie van der Hulst-Bakker. Zij moet echter een stapje terug doen vanwege haar gevorderde leeftijd.

Het programma begint om half drie op begraafplaats Zandburen in Hippolytushoef, vanaf drie uur is er een nazit in veteranencafé Arlette, te Hippolytushoef. Om 16 uur wordt de video ‘We will remember them’ vertoont, gevolgd door een presentatie over het plaatsen van de ‘poppies’ op Wieringen. Belangstellenden, ook niet-veteranen, zijn van harte welkom.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button