Hollands Kroon

Drukbezochte inloop rond ‘herstructurering’ van Wieringerwerf

Adverentie

Wieringerwerf – Op een drukbezochte inloopavond toonden ontwikkelaars dinsdag samen met de gemeente Hollands Kroon, in de theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf, wat er allemaal op stapel staat bij de ‘herstructurering’ van Wieringerwerf. En dat is niet gering, zo zijn er woningbouwontwikkelingen in de Terpstraat, aan het Lelypark & Ovingestraat, de Maaier, de Sternstraat & Meeuwstraat en komt er een heuse Knarrenhof voor senioren. Inwoners keken goedkeurend naar al die plannen, waarbij sommigen al denkbeeldig aan het inrichten waren. Toch was een algemeen gehoorde opmerking, dat er wel erg weinig huurwoningen in de projecten zaten.

De grootste ontwikkeling in Wieringerwerf is ongetwijfeld Campus de Terp. Daar gaan in het volgende schooljaar drie basisscholen (het Baken, Don Bosco en de Triangel) samenwonen in één kindcentrum in een groene parkachtige omgeving en in de directe nabijheid van een nieuwe moderne sportaccommodatie.

Die sportaccommodatie is het paradepaardje van de stichting Sport en Welzijn Wieringermeer en biedt straks ruimte aan het verenigingsleven, maar heeft ook dojo’s, een zwembad en andere sportfaciliteiten zoals korfbal of turnen. Ook de Rsg Wiringherlant ligt aan de rand van Campus de Terp en kan straks ook de faciliteiten benutten. Daarnaast beoogt ze een doorlopende leerlijn samen met het primair onderwijs.

Campus de Terp lijkt een prachtig gebied met veel verschillende faciliteiten te worden waar onderwijs, kinderopvang, overheid, bedrijfsleven, sport en recreatie straks nauw met elkaar verweven zijn. De opening is rond de zomervakantie van 2024 gepland.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button