Politiek

Geen fietsenstalling in oude V&D gebouw, maar waar dan wel?

Advertentie:

Den Helder – Nu het plan voor een ondergrondse fietsenstalling in het voormalige V&D gebouw aan de Beatrixstraat officieel van de baan is, moet de gemeente Den Helder op zoek naar andere oplossingen om het fietsparkeren in de stad te verbeteren. Dit onderwerp werd maandagavond besproken door de raadscommissie stadsontwikkeling en beheer. Het belang van goede fietsparkeervoorzieningen in Den Helder werd door alle commissieleden erkend. Veel ideeën werden geopperd, maar wethouder Augustijn zegt dat er op dit moment geen pand voorradig is waarvan het college denkt dat het een goede oplossing is.

De VVD stelde recentelijk al dat veel fietsers behoefte hebben aan een bewaakte fietsenstalling en dat deze er zo snel mogelijk moet komen. De fractie wil niet langer wachten tot er een permanente voorziening komt en pleit voor een tijdelijke plek in een leegstaand winkelpand. “Ik deel die mening”, zei wethouder Augustijn maandagavond tegen commissielid Paul de Heer (VVD). De wethouder geeft aan dat er op dit moment wordt gekeken naar panden die vrijkomen in de Beatrixstraat en de Spoorstraat. Twee panden die het college op het oog had, die van Parkeerservice Den Helder en schoenenwinkel Hoogenbosch, zijn ze echter misgelopen.

Vanuit de commissie kwamen een aantal ideeën voor fietsparkeervoorzieningen. Zo verwees Samen Actief naar de sloop van de Kroonpassage. “Daar worden parkeerplaatsen gemaakt, maar misschien kan daar ook wat voor de fietsers geregeld worden.” GroenLinks commissielid Van Beveren dacht dat het leegstaande pand van Univé naast de watertoren een plek zou kunnen zijn voor een gelijkvloerse fietsenstalling. Augustijn vertelde maandagavond echter dat dit pand is afgevallen, omdat deze “nog verder van het centrum ligt dan de fietsvoorziening die nu bij het NS-station zit”. Over de fietsenstalling bij het NS-station zei Augustijn in gesprek te zijn met NS en Prorail.

Mirjam Kisteman (CDA) onderstreept de urgentie van het realiseren van fietsvoorzieningen in de stad. “Den Helder wil fietsvriendelijk zijn, daar horen goede faciliteiten bij.” Volgens Kisteman worden er op dit moment te veel fietsen gestolen. “Dat motiveert niet om op de fiets te gaan.”

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

2 reacties

  1. Wil niet veel zeggen maar volgens mij staat er nabij het Station langs de Paralleweg nr. 15 nog steeds het voormalige ING Gebouw leeg. Zou een mooie optie kunnen wezen.

    1. ik heb daar het bordje “verkocht” op gezien Ed, geen idee wanneer er iets mee gaat gebeuren maar denk dat je hierboven geschreven plan niet doorgaat, denk ook dat een centraal gelegen fietsenstalling ook niet echt de uitkomst gaat bieden, de meeste mensen fietsen tot bijna aan de voordeur van de winkel om daar dan snel de benodigde spullen aan te schaffen en daarna hun weg weer vervolgen, enige fietsen die er de hele dag staan is in de nabije omgeving van het station, vandaar dat ik al jaren zeg dat ze die ondergrondse stalling weer moeten gaan gebruiken

Wellicht ook interessant

Back to top button