Uitgaan

Natuurwerkdag en interactieve lezing bij De Helderse Vallei

Adverentie

Den Helder – De Helderse Vallei organiseert vrijdag 3 november twee interactieve activiteiten. Bezoekers kunnen die dag vanaf 10:00 uur helpen bij het onderhoud van het Blote Voetenpad. ’s Avonds vindt een interactieve lezing over duurzaamheid plaats.

Het is vrijdag 3 november de landelijke Natuurwerkdag. Daarom zijn geïnteresseerden uitgenodigd om van 10:00 tot 15:00 uur hun handen uit de mouwen te steken bij het Blote Voetenpad. Rondom het centrum van De Helderse Vallei ligt een groot terrein waar iedereen welkom is om buiten te spelen en de natuur te ontdekken. Bezoekers kunnen onder andere lekker aanmodderen op ons Blote Voetenpad en ontdekken wat daar allemaal leeft. De natuur groeit en bloeit hier volop. Zo goed zelfs dat klimpalen moeilijk bruikbaar zijn. Daarom roept De Helderse Vallei op de klimpalen en paden zichtbaar te maken, onder andere door hier en daar wat te snoeien, kruiden te wieden en enkele wilgen te knotten. Zo kunnen de kinderen weer veilig op pad.

Deze activiteit is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar, deelname is gratis, aanmelden is noodzakelijk via de website van Natuurwerkdag: https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/terreinonderhoud-de-helderse-vallei.

Interactieve lezing over duurzamer leven
Daarnaast vindt op 3 november de interactieve lezing ‘De verborgen impact’ plaats. Tijdens deze voordracht over duurzamer leven vertelt Mireille Wille over de impact van de mens op de planeet. “Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, ben ik een aantal jaren geleden voor mijzelf begonnen met een marketing- en communicatiebureau”, vertelt Mireille. “Nog meer producten verkopen of in de markt zetten, lukte me alleen steeds minder na het lezen van het boek ‘De verborgen impact’ van Babette Porcelijn. Dus ging ik op zoek naar ‘groene’ bedrijven. Ik werk nu alleen nog maar voor merken die een positieve impact hebben op onze wereld. Omdat ik al een paar jaar zowel persoonlijk als zakelijk in transitie ben, is er veel herkenbaar aan mijn reis en vind ik veel aanknopingspunten bij deelnemers van mijn interactieve lezing.”

Deelnemers brengen tijdens deze avond onder andere hun eigen impact in kaart met een handige tool. Ook wordt ontdekt waar de eigen slagkracht ligt om zelf (verder) te verduurzamen. Deze interactieve lezing vindt vrijdag 3 november van 20.00 tot 21.30 uur plaats, is gratis en geschikt voor iedereen van 14 tot 104. Aanmelden is noodzakelijk via www.deheldersevallei.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button