Den Helder

Toerafdeling van HRTC DOK stopt

Advertentie:

“Na 43(!) jaar is er helaas een einde gekomen aan het bestaan van de huidige toerafdeling binnen HRTC DOK”, zo meldt Wim Erkelens Cooke.

Door een verschil van inzicht over de te volgen koers binnen de vereniging zag de toerclub zich genoodzaakt de fietsactiviteiten binnen HRTC DOK te beëindigen. De toerleden zijn afgelopen donderdag bijeen geweest en onder leiding van toervoorzitter Gerard Krusemeijer is een aantal scenario’s de revue gepasseerd.

“Na veel discussie is besloten om op 1 januari 2020 onder de vlag van HRTC DOK te stoppen. Uiteraard zal er doorgefietst worden, maar hoe dat georganiseerd gaat worden, daar gaan we de komende tijd over nadenken.”

Vele kilometers
In die 43 jaar is, natuurlijk veel gefietst door de toerleden. In totaal is door de leden 6.6 miljoen kilometer afgelegd, niet alleen in Nederland, maar ook in de omringende landen. Guus van der Maat gaat de boeken in als de fietser met de meest afgelegde kilometers in 1 jaar (2009): 21.130 kilometer. Bij de dames is dat Ria Kos: 16.173 kilometer (2009).

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button