Den Helder

Subsidie voor energiebesparende woningmaatregelen

Den Helder – Eigenaren en bewoners van een bestaande koopwoning kunnen gebruik maken van de Subsidieverordening “duurzaam energiepakket particuliere huiseigenaren bestaande bouw 2020 – 2023”. Met deze subsidieverordening stimuleert de gemeente inwoners hun woning te verduurzamen en daarmee hun wooncomfort te verbeteren en de energielasten te verlagen.

Deze subsidieverordening heeft als doel energiebesparende maatregelen in de particuliere woningvoorraad te stimuleren. Hierdoor is er minder fossiele energie nodig om de woningen te verwarmen en zal de CO2 uitstoot afnemen.

Voor de volgende maatregelen is het mogelijk om de subsidie aan te vragen:
1. Spouwmuur isolatie
2. Binnengevel isolatie
3. Buitengevel isolatie
4. Vloerisolatie
5. Bodemisolatie
6. Dakisolatie
7. Kozijnen vervangen
8. Beglazing vervangen

Daarnaast is het mogelijk een subsidieaanvraag te doen voor bewezen technologieën op het gebied van energiebesparing die niet in bovenstaande lijst staan. Dit zal per geval worden bekeken. Meer informatie over de subsidieverordening is te vinden op de website https://www.denhelder.nl/inwoner/product/subsidie-energiebesparende-maatregelen-2. Deze subsidieverordening wordt uitgevoerd door de omgevingsdienst Noord Holland Noord.

De subsidie bedraagt maximaal 30% van de kosten (inclusief btw) met een maximum van € 500,-. De gemeenteraad heeft € 50.000,- beschikbaar gesteld. De regeling stopt zodra het subsidiebedrag op is. Nieuwe aanvragen worden dan niet meer behandeld. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Niet bekend welke maatregel geschikt is voor een woning? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket, telefoonnummer 072 743 39 56 of via de website van Duurzaam Bouwloket. Dit is het energieloket van de gemeente waar iedereen terecht kan met (technische) vragen over de maatregelen. Samen zoeken naar een betrouwbaar bedrijf dat dit kan doen? Het Duurzaam Bouwloket helpt bij het vinden van een regionaal bedrijf dat de juiste certificeringen heeft en kwaliteit levert.

Neem voor verdere vragen over de subsidieverordening contact op met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord, telefoonnummer 088 1021398 (maandag tot en met vrijdag 9.00 – 12:00) of stuur een e-mail naar postbus@odnhn.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button