Hollands Kroon

Het Boetje van Present wordt uitgiftepunt voor gratis menstruatieproducten

Advertentie:

Middenmeer – Het Boetje van Present start met uitdelen van gratis menstruatieproducten. In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. Het Boetje ontvangt producten van het Armoedefonds om de meiden en vrouwen met een krappe beurs in Hollands Kroon te helpen.

“Hygiëne moet geen luxe zijn, maar voor iedereen mogelijk”, aldus Irene Verspeek, woordvoerder van het Armoedefonds. Via de uitgiftepunten worden maandverband en tampons, maar ook wasbaar en biologisch maandverband en cups verstrekt. Sinds het Armoedefonds is gestart met de actie is er al veel steun gekomen van mensen en organisaties.

Mensen kunnen de actie ondersteunen door zelf producten in te zamelen en in te leveren bij Het Boetje (Brugstraat 35 te Middenmeer) of op te sturen naar het Armoedefonds. Meer informatie vind je op www.armoedefonds.nl/menstruatie-armoede.

Het Boetje is een kringloopwinkel met extra aandacht voor minima. Mensen die weinig te besteden hebben kunnen een pas aanvragen die 50% korting op kleding en schoenen geeft. Ook zijn er regelmatig extra activiteiten en aanbiedingen voor pashouders, zoals de gratis menstruatieproducten. Natuurlijk is iedereen welkom om te komen winkelen bij Het Boetje. Hiermee steun je het werk van Stichting Present Hollands Kroon. Ga voor meer informatie naar www.presenthollandskroon.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button