Den HelderHollands KroonPolitiek

‘Nu echt de laatste keer’: Helderse commissie wil dat Hollands Kroon vaart maakt met realisatie motorcrossbaan

Advertentie:

Den Helder – De gemeenteraad van Den Helder zal nog één keer instemmen met een tijdelijke vergunning van drie jaar voor motorcrossers op Kooypunt. Daarbij maakt zij de kanttekening dat Hollands Kroon wel eens mag opschieten met het realiseren van een vaste locatie, opdat er in Den Helder geen geluidsoverlast meer kan zijn.

Een verschuiving van het probleem wellicht, al zijn er in het dunbevolkte Hollands Kroon misschien meer geschikte locaties. Desalniettemin stuit de beoogde locatie in Middenmeer ook op grote bezwaren van omwonenden. Daar heeft de Raadscommissie Stadsontwikkeling in Den Helder weinig oog voor. Onder andere Behoorlijk Bestuur, PvdA en VVD vinden dat wethouder Remco Duijnker weer eens bij de buurgemeente moet gaan navragen wat de stand van zaken is. Volgens Hans Verhoef van D66 is het ook de provincie die heeft gefaald. Duijnker zou zijn collega bestuurders moeten aanspreken op het gebrek aan daadkracht. Ondanks de onwenselijkheid van een motorcrossbaan in Den Helder lijkt er weinig begrip te zijn voor het feit dat dit in Hollands Kroon misschien ook wel het geval is.

Dit standpunt kan dan ook zomaar niet, volgens Duijnker. Hij blijft goed op de hoogte, maar zal de wethouders verderop zeker niet aanspreken op hun eigen agenda. In Den Helder mag de raad beslissen over de tijdelijke vergunning en die ligt nu voor. Daarin staat die tijdelijkheid duidelijk vermeld: 1111 dagen lang mogen de crossers 12 keer per jaar racen of trainen op Kooypunt. Dat moet dan wel strak worden gehandhaafd, vindt Nico de Vos van Samen Actief. GroenLinks wil ook best instemmen met een tijdelijke vergunning, maar komt met een amendement voor een race met elektromotoren. Het idee van D66 over een race op waterstof was nog iets te ambitieus, zeker gezien de tijdelijkheid van de vergunning. De wethouder gaat nog wel graag in gesprek met de trialclub, die nu niet voorkomen in de nieuwe vergunning.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button