Den Helder

Extra controles op verkeersovertredingen Marsdiepstraat

Den Helder – Handhavers van de gemeente gaan de komende maand in de Marsdiepstraat actief controleren op verkeersovertredingen. Dat meldt de gemeente Den Helder. Aanvankelijk beperken zij zich tot het uitdelen van waarschuwingen, waarna zij op een bepaald moment overgaan tot bekeuren.

Inwoners en ondernemers hebben de afgelopen periode geklaagd over gevaarlijke verkeerssituaties. Zo wordt er vanaf de zijde aan het Marsdiepplein regelmatig tegen de richting in gereden. Daarnaast wordt er buiten de aangegeven parkeervakken geparkeerd en wordt de afzetting op de woensdagmarkt opzettelijk omzeild door over het voetpad te rijden. Dergelijk gedrag leidt tot onveilige verkeerssituatiesen overlast.

In de Marsdiepstraat geldt een verplichte rijrichting voor auto’s en vrachtwagens. Het deel rondom winkelcentrum Marsdiep is aangemerkt als woonerf. Dit betekent dat voertuigen in de daarvoor bestemde vakken moeten parkeren. Daarnaast moet men binnen dit gebied stapvoets rijden (maximaal vijftien kilometer per uur).

Er worden de komende maand meerdere controles gehouden. Burgemeester Jan de Boer vraagt weggebruikers de verkeersregels te respecteren: “Dat moet altijd. Daarbovenop kan het juist in deze periode geen kwaad om voorzichtig te zijn en goed op elkaar te letten. Het wordt steeds vroeger donker. Daarnaast is het door de aankomende feestdagen steeds drukker in de winkelstraten.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

7 reacties

 1. WOW na jarenlang geen ruk gedaan te hebben gaan we waarschuwingen uitdelen……. WOW

  wat een enorme slappe hap deze burgemeester, vast van zo’n knuffelpartij als D666

  1. Helemaal mee eens. Dat waarschuwen werkt niet en kost alleen maar manuren. Gewoon gelijk bekeuren. Als je je aan de regels houdt heb je niets te vrezen. Het zijn de mensen die overal lak aan hebben en denken dat de regels niet voor hun gelden die voor gevaarlijke situaties zorgen. Die moet je gelijk een boete geven.

 2. Jaren terug ten tijde van het VIT Team meer dan genoeg meegemaakt en aangegeven. Goed dat ze er nu wat aan gaan doen, maar hier had al veel eerder actie op ondernomen moeten worden.

  Paar keer getuige geweest van een potentieel extreem gevaarlijke situatie. Die persoon (een van de situaties) was wel vrij snel aangehouden gelukkig.

  Hoevaak we niet hoorden:”oh, MAG je hier niet inrijden?” Terwijl ze letterlijk net langs het bord “niet inrijden” reden.

 3. Net zoals het stapvoets rijden, wie gaat dit controleren en hoe? Handhavers hebben de bevoegdheid en aparatuur niet en politie mag het niet…. nog zo’n loze kreet meneer de burgemeester

 4. Niet meer waarschuwen gelijk prent ze weten het dat het niet mag…
  Kan de handhaving niet een keer in avonduren door stadscentrum heen lopen rijden en irritant geparkeerde voertuigen bekeuren welke op stoep staan en in de bocht

 5. Meteen even controleren op de sluiproute van de Marsdiepstraat : de parkeer garage .

 6. De potentiële overtreders ,veellegende en asociale weggebruikers zitten vast en zeker te zweten van angst na deze aankondiging van onze brave burgervader.

Back to top button
%d bloggers liken dit: