Hollands Kroon

Gemeente en provincie willen met inwoners praten over energieplannen Middenmeer

Middenmeer – De gemeente Hollands Kroon en de provincie Noord-Holland organiseren op donderdag 24 november een bijeenkomst om te praten over de Concept Energievisie Noord-Holland Noord. In die visie wordt de omgeving rondom Middenmeer aangewezen als energieknooppunt. Dit zou ingrijpende ruimtelijke gevolgen kunnen hebben.

Als Middenmeer werkelijk een ‘energiehub’ moet worden van de provincie betekent dit dat er faciliteiten voor de opslag en transport van energie gebouwd kunnen worden. Bijvoorbeeld transformatorstations en bovengrondse stroomkabels. De gemeenteraad en het college reageerden verbaasd over het voornemen van de provincie. Zij moesten de plannen uit de media vernemen en zijn niet tevreden over de wijze waarop de lokale politiek en de inwoners zijn betrokken bij de planvorming.

Mede daarom organiseren de gemeente en de provincie nu gezamenlijk een bewonersavond. De bijeenkomst is op donderdag 24 november, van 18.30 tot 20.00 uur in de Meerhoeve in Middenmeer. Wethouder Lilian Peters van Hollands Kroon en gedeputeerde Edward Stigter van de provincie Noord-Holland leiden de avond in. Daarna volgt een presentatie over de inhoud van de Concept Energievisie, die is opgesteld door bureau HaskoningDHV. Tenslotte is er ruimte voor vragen en gesprek.

Aanmelden wordt gewaardeerd en kan via een mail naar duurzaam@hollandskroon.nl. Zo kan rekening worden gehouden met het aantal bezoekers. De gemeente zorgt voor broodjes, koffie en thee.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button