Hollands Kroon

Wethouders ondertekenen het Betonakkoord

Advertentie:

Hollands Kroon – De Hollands Kroonse wethouders Lilian Peters en Robert Leever hebben het Betonakkoord ondertekend. Daarmee zegt de gemeente dat zij gaat inzetten op het gebruik van alternatieven voor beton en circulair beton. Dit draagt bij aan het komen tot een circulaire economie.

Beton ligt overal buiten. Op wegen, fietspaden en bruggen. Het maken van beton is erg milieuvervuilend. Dit komt omdat er veel CO2 vrijkomt bij het maken van cement. Er is ook veel water voor nodig: “Daarom sluiten we ons aan bij het Betonakkoord. Dit betekent dat we ons houden aan de eisen uit dit akkoord. Bijvoorbeeld doordat we in onze openbare ruimte alleen circulair beton gebruiken. Dat is beter voor mensen, planten en dieren”, aldus de gemeente op haar website.

De gemeente maakt natuurlijk zelf geen beton, maar is afhankelijk van haar leveranciers. De ondertekening van het Betonakkoord zegt dus ook dat de gemeente in de toekomst misschien anders omgaat met de inkoop van projecten waarbij beton wordt gebruikt. Partijen die duurzaam te werk gaan maken meer kans om klussen voor de gemeente te doen. Volgens het college is de ondertekening van het akkoord dan ook een mooie kans om aan inwoners en ondernemers in Hollands Kroon kenbaar te maken waar de gemeente voor staat.

In een video op de website van de gemeente leggen de wethouders en de directeur van Grondstoffenbank Agriport uit wat circulair beton precies inhoudt:

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button