Den Helder

Koninklijke Onderscheiding voor Maarten Noot

Advertentie:

Maarten Noot heeft maandagavond een Koninklijke Onderscheiding opgespeld gekregen door de Helderse burgemeester Jeroen Nobel. Dit gebeurde tijdens de speciale ‘bemanningsavond’ in het clubhuis van de Koninklijke Marine Jacht Club.

Maarten Noot (69) was werkzaam als registerloods bij de Nederlandse Loodsencorporatie en is sinds 2005 gepensioneerd. Hij is iemand die zich geruime tijd voor de Helderse samenleving heeft ingezet. Zo is hij al dertig jaar vrijwilliger bij de Helderse Historische Vereniging, waar hij afwisselend de functies van penningmeester en voorzitter heeft vervuld. Ook is hij eindredacteur van het kwartaalblad “Levend Verleden”.

Ook gaf hij invulling aan de website over het verleden van Den Helder, in samenwerking met het Regionaal Archief Alkmaar. Mede door zijn inzet droegen diverse Helderse fotografen hun beeld- en geluidsarchief over aan de vereniging. Hij geeft maandelijks lezingen in de bibliotheek en voorziet de gemeente, bedrijven en scholen van historisch (beeld)materiaal.

KNRM
Sinds 2005 is hij bestuurslid en sinds 2010 secretaris van station Den Helder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Tussen 2006 en 2010 was hij als Chief Operating Officer verantwoordelijk voor de opleiding van de bemanning en de operationele gereed stelling van het reddingstation. Hij verzorgt de wekelijkse nieuwsbrief, houdt lezingen en begeleidt publieksvaarten en is medeorganisator van de jaarlijkse KNRM ‘Open Donateurs Dag’ en andere grote nautische evenementen. Noot wordt erkend als autoriteit op het terrein van de Nederlandse zeevaartkunde.

Maarten Noot kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd en werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button