112

Serieuze belangstelling tijdens open oefenavond brandweer

Advertentie:

Hollands Kroon – De open avond van de drie brandweerkorpsen Den Oever, Slootdorp en Hippolytushoef heeft enkele serieuze kandidaten opgeleverd. Bij alle drie de korpsen kon de bezoeker verschillende brandweertaken uitvoeren, zoals het verwijderen van een deur bij een autowrak, plaatsnemen in een hoogwerker en er was een rookcontainer.

Het korps Den Oever had maar liefst vijf personen te gast, maar twee daarvan kwamen uit Alkmaar en deze wonen voor dit korps te ver weg. De andere drie hadden echt interesse en zullen later nog een paar keer meelopen. Eén iemand had afbericht gedaan omdat hij ziek was, maar die komt als hij beter is ook nog langs, dus een goede opkomst voor het korps Den Oever.

Na ontvangst met koffie en gebak konden de deelnemers in Slootdorp verschillende brandweertaken uitvoeren. Hier zijn twee kandidaten overgebleven die zeker interesse hadden. Zij zullen later ook nog een paar keer meedraaien op de oefenavonden. Na hun definitieve keuze zal de aanstelling keuring volgen en kunnen zij de opleiding in.

Brandje geblust
Bij de kazerne in Hippolytushoef waren drie zeer enthousiaste mannen geweest die veel interesse toonde in het brandweervak. Ze waren zeer tevreden over de open oefenavond. Ze hebben de meest voorkomende facetten van het brandweervak gedraaid wat zeer gewaardeerd werd. Ze hebben een brandje geblust, zijn in de hoogwerker geweest, hebben een auto geknipt en hebben reanimatie verricht op een oefenpop met een defibrillator.

Donderdag 5 oktober is er om 19.30 uur nog een open oefenavond bij de kazerne in Wieringerwaard aan de Noord-Zijperweg 23a. Naast deze dagen is het altijd mogelijk om op de oefenavonden bij een korps langs te gaan. Je bent niets verplicht, maar kunt zien wat het allemaal inhoudt. Neem even contact op met desbetreffende kazerne wanneer zij oefenen. Het korps van Hippolytushoef gaat proberen om met een voertuig op Halloween aanwezig te zijn waar belangstellenden een brandje kunnen blussen.

Meer informatie over de brandweer op www.brandweer.nl/noord-holland-noord

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button