Den Helder

Algemene begraafplaats verder opgeknapt

Den Helder – De Algemene begraafplaats is een bijzondere en groene plek onder de rook van Huisduinen. Veel Nieuwediepers vinden hier hun laatste rustplek. Dierbaren worden hier herdacht. Het is dan ook belangrijk om de begraafplaats mooi en netjes te verzorgen. Er wordt hard gewerkt aan een groene en toegankelijke begraafplaats voor bezoekers.

Op dit moment worden de wandelpaden opgeknapt. Planten die op ongewenste plaatsen worden weggehaald. Ook worden nieuwe paden aangelegd. Deze krijgen een veel steviger structuur. Alle paden zijn straks goed toegankelijk en berijdbaar voor die bezoekers die een rolstoel of rollator gebruiken. Langs de paden komen bandenlijnen waardoor de padenstructuur weer duidelijk is.

Groenonderhoud
Op de begraafplaats staan sinds kort meer bomen. Een aantal iepen uit de Jacob van Heemskerckstraat vonden hier een nieuwe plek. Deze moesten wijken voor een grote renovatie van deze straat. Gelukkig waren deze iepen nog jong genoeg om op een nieuwe locatie geplant te kunnen worden. Verder is het overhangende bosplantsoen langs de Algemene begraafplaats aan de Duinweg gesnoeid. Dat maakt het onderhoud aan de watergang een stuk gemakkelijker. Deze ziet er nu ook weer netjes uit.

Gedurende de laatste drie jaar hebben zijn in fases de bankjes op de begraafplaats vervangen. Er staan nu mooie parkbanken die in de stijl van de begraafplaats passen. Binnenkort worden de laatste acht banken vervangen. In twee kinderhofjes zijn houten banken in de vorm van een cirkel geplaatst. Bij alle grafjes is zo een zitplaats. Op het derde kinderhofje komt begin volgend jaar een bank in dezelfde stijl en in een speciale vorm.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button