Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Lichte stijging aantal WW-uitkeringen

Regio Noordkop – Het UWV zag in november het aantal WW-uitkeringen landelijk dalen met 0,7%. Noord-Holland Noord (+1,1%) zag het aantal uitkeringen juist stijgen.

Vooral in de sectoren horeca en vervoer en logistiek nam het aantal WW-uitkeringen sterker toe dan landelijk. Ten opzichte van november 2019 steeg het aantal WW-uitkeringen in de drie regio’s met 30%. Aan jongeren tot 27 jaar verstrekte UWV zelfs bijna de helft meer uitkeringen dan vorig jaar.

Veel jongeren hebben een (bij)baan in de horeca of detailhandel en werken vaak als oproepkracht of met een tijdelijk contract. Het waren dan ook vooral jongeren die hun werk verloren bij de beperkende coronamaatregelen in maart, toen de horeca de deuren sloot en kledingwinkels hun klandizie terug zagen lopen. Jongeren die hun baan verliezen maar voldoende arbeidsverleden hebben, komen in aanmerking voor een WW-uitkering. Omdat hun arbeidsverleden meestal beperkt is, is hun WW-uitkering vaak van korte duur.

Regio
In de regio Noordkop steeg het aantal WW-uitkeringen in Den Helder met 4,5 procent. Hollands Kroon kreeg vorige maand te maken met een lichte daling (-0,6) en Schagen met een daling van 1,6 procent. Op Texel steeg het aantal mensen met een WW-uitkering met 32,1 procent.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button