Den HelderVideo

Ongeloof en woede over hardhandig uit supermarkt zetten van klant zonder mondkapje (video) (update)

Den Helder – Woedende reacties op Facebook bij een filmpje waarop te zien is hoe een klant van de Vomar in de Helderse binnenstad de winkel wordt uitgezet. Dat gebeurt niet met heel veel liefde en daar zijn veel mensen boos over. De man werd de winkel uitgezet, omdat hij weigerde een mondkapje te dragen, maar er speelde meer zo blijkt uit reacties.

Wie het filmpje bekijkt ziet hoe de man, naar eigen zeggen al 40 jaar klant van de supermarkt, aan zijn benen de zaak wordt uitgesleept door een beveiliger. “Ik wil gewoon m’n boodschappen halen”, zegt de man en hij vraagt de beveiliger de politie te bellen. De reacties op Facebook liegen er niet om, maar weinig mensen hebben begrip voor deze manier van handelen. Opmerkingen als belachelijk! schande!, “Wat een idioten , ze gaan gewoon voor eigen rechten spelen” en “Die beveiliger is fout, hij gebruikt geweld wat niet nodig is”.

Het filmpje toont volgens andere reacties echter slechts een deel van de waarheid. De man zou een medewerkster geschopt hebben, werd agressief toen hem gevraagd werd een mondkapje op te zetten en zou de beveiliger in het gezicht hebben gespuugd. Daarna blokkeerde hij de ingang. Er zou hem eerst meerdere keren gevraagd te zijn de winkel op eigen initiatief te verlaten.

Reactie Vomar
Gevraagd naar een reactie wijst de winkel naar het hoofdkantoor in Alkmaar. Directeur Van Haren: “Er circuleert een filmopname die gemaakt is in één van onze winkels waarbij een klant de toegang tot de winkel wordt ontzegd door een externe beveiliger die is ingehuurd door Vomar. Het lijkt in deze filmopname dat het gaat om een discussie over het wel of niet dragen van een mondkapje. Deze klant misdroeg zich echter in onze winkel en daarom is hem verzocht de winkel te verlaten. De manier waarop dit gebeurt is zeer te betreuren en is absoluut ook niet ons beleid. We ondernemen passende maatregelen richting de externe beveiliger en de onderneming waar deze beveiliger voor werkt. Uiteraard maken wij ook onze excuses richting de gedupeerde klant.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

5 reacties

 1. Klant krijgt een bosje bloemen van de Vomar en het is daarmee afgehandeld.
  Dit kan echt niet wat hier gebeurt,en hopelijk wordt die externe beveiliger op staande voet ontslagen.

 2. Beste Erinda,

  Welk gedeelte van het schoppen van een medewerkster, agressief gedrag en het in het gezicht spuwen van de beveiliger heb je niet gelezen?

  Vomar: slappe hap! Niks geen excuses maken aan zo’n lamstraal van een klant. Dankzij hem en velen met hem lopen we nu rond met mondkapjes, passeren we de 12000 besmettingen, mag Kerst nog maar in beperkt gezelschap gevierd worden… En daar willen jullie excuses voor maken?

  1. Beste Kidcarpenty,

   Als je je misdraagt dan verdien eruit gezet te worden, ben met jou daar eens mss niet zo maar goed. Dat de Corona beleid aangescherpt is door mensen zoals deze man is totale onzin. Met 99.2% overlevingskans, een mortaliteit van 0,8% +- plus je moet ook nog heel ziek zijn van te voren. Er is dit jaar niet veel meer mensen dood gegaan dan in andere jaren. De lockdown, het dragen van mondkapjes en niet kunnen vieren van kerst zoals normal komt eerder door mensen zoals jij. Mensen die hersenloos door het leven gaan en alles golven dat op je op tv ziet. Omdat je waarschijnlijk niet in staat bent om voor jezelf te denken.

 3. Als iemand zich misdraagt…gewoon aanpakken. Stel dat die man corona heeft.
  Heerlijke actie van die beveiliger. 💪🏽

 4. Dit is het halve verhaal ik woon zelf ook in denhelder en het was zo dat de man het er niet mee eens was en toen de medewerker van de vomer in ze gezicht heeft gespuugd dus kom asjeblieft niet met je halve verhaal aan gekakt

Back to top button
%d bloggers liken dit: