Ongeloof en woede over hardhandig uit supermarkt zetten van klant zonder mondkapje (video) (update)

Den Helder – Woedende reacties op Facebook bij een filmpje waarop te zien is hoe een klant van de Vomar in de Helderse binnenstad de winkel wordt uitgezet. Dat gebeurt niet met heel veel liefde en daar zijn veel mensen boos over. De man werd de winkel uitgezet, omdat hij weigerde een mondkapje te dragen, maar er speelde meer zo blijkt uit reacties.

Wie het filmpje bekijkt ziet hoe de man, naar eigen zeggen al 40 jaar klant van de supermarkt, aan zijn benen de zaak wordt uitgesleept door een beveiliger. “Ik wil gewoon m’n boodschappen halen”, zegt de man en hij vraagt de beveiliger de politie te bellen. De reacties op Facebook liegen er niet om, maar weinig mensen hebben begrip voor deze manier van handelen. Opmerkingen als belachelijk! schande!, “Wat een idioten , ze gaan gewoon voor eigen rechten spelen” en “Die beveiliger is fout, hij gebruikt geweld wat niet nodig is”.

Het filmpje toont volgens andere reacties echter slechts een deel van de waarheid. De man zou een medewerkster geschopt hebben, werd agressief toen hem gevraagd werd een mondkapje op te zetten en zou de beveiliger in het gezicht hebben gespuugd. Daarna blokkeerde hij de ingang. Er zou hem eerst meerdere keren gevraagd te zijn de winkel op eigen initiatief te verlaten.

Reactie Vomar
Gevraagd naar een reactie wijst de winkel naar het hoofdkantoor in Alkmaar. Directeur Van Haren: “Er circuleert een filmopname die gemaakt is in één van onze winkels waarbij een klant de toegang tot de winkel wordt ontzegd door een externe beveiliger die is ingehuurd door Vomar. Het lijkt in deze filmopname dat het gaat om een discussie over het wel of niet dragen van een mondkapje. Deze klant misdroeg zich echter in onze winkel en daarom is hem verzocht de winkel te verlaten. De manier waarop dit gebeurt is zeer te betreuren en is absoluut ook niet ons beleid. We ondernemen passende maatregelen richting de externe beveiliger en de onderneming waar deze beveiliger voor werkt. Uiteraard maken wij ook onze excuses richting de gedupeerde klant.”

Exit mobile version