Den HelderHollands Kroon

Geen nieuwjaarsduik in Zijdewind, wel op strand Julianadorp

Advertentie:

Julianadorp / Zijdewind – De traditionele Nieuwjaarsduik in Zijdewind is vanwege corona afgelast. De duik vanaf het strand van Julianadorp gaat vooralsnog wel door.

Het bestuur van Natuurzwembad ’t Petje in Zijdewind gebruikt de gelegenheid om het zwembad, dat eigendom is van een Stichting en gerund wordt met inzet van vele vrijwilligers, op de schop te nemen. De badhokjes en andere opstallen vergden al vele jaren heel wat onderhoud en besloten is deze te vervangen door nieuwe, die aan de eisen destijds voldoen. Afgelopen week werd begonnen met sloop, nu is het de taak aan de vrijwilligers om alles weer op orde te hebben, voordat het volgende badseizoen begint.

Julianadorp
De traditionele nieuwjaarsduik in Julianadorp gaat wel gewoon door, zo laat De Culturele weten. “Het is een buitenevenement en de huidige coronaregels maken dat het vooralsnog gewoon door kan gaan”, laat penningmeester Jacco Vlaming weten. Het wordt de 46e editie van de duik.

Inschrijven kan via deze link. De inschrijfkosten bedragen €2,50 per deelnemer. Om drukte te voorkomen wordt gewerkt met tijdvakken. Spreek van te voren met uw ‘duikgezelschap’ af hoe laat de groep wil deelnemen. Vanaf die aangegeven tijd kan op de aangewezen plek veilig een ‘duik’ worden gemaakt. Er vindt geen startsein of warming-up plaats.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button