Sport

Groen licht voor de Oudejaarsloop!

Den Helder – Goed nieuws voor iedereen die 2021 op een sportieve manier wil afsluiten. De gemeente heeft vergunning verleend aan SV Noordkop Atletiek om de Oudejaarsloop dit jaar, in plaats vanaf de Streepjesberg bij FC Den Helder, vanaf het Dorpshuis van het Huisduiner Belang te starten.

Er zijn wel een aantal voorwaarden vanwege corona. Deelnemers moeten rekening houden met:
• inschrijven alleen vooraf via inschrijven.nl t/m 26 december (met 2 dagen verlengd), dus geen inschrijvingen op de dag zelf;
• deelnemers vanaf 14 jaar moeten een QR-code tonen;
• toegang Dorpshuis (met mondkapje) alleen voor afhalen startnummers en toiletbezoek;
• eenieder houdt zich voor de start en na de finish aan de 1,5m afstand van elkaar;
• prijsuitreiking vindt direct na elk onderdeel plaats;
• deelnemers en begeleiding verspreiden zich na afloop van hun onderdeel.

Klachten? Blijf dan thuis en laat je testen!

Dick van der Weide
Voor de start van de 10 kilometer wordt een moment stilgestaan bij Dick van der Weide, die op 17 december 2020 is overleden. Dick was van grote betekenis voor SV Noordkop Atletiek en aanjager van vele loopevenementen waaronder de Oudejaarsloop.

Het is nog mogelijk dat door het afkondigen van strengere COVID-maatregelen door de overheid, de gemeente alsnog de vergunning moet intrekken. In dat geval krijgen deelnemers het inschrijfgeld terug.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button