Den HelderVideo

Het donkerte nu ook te beleven bij De Helderse Vallei (video)

Adverentie

Den Helder – De uitkijktoren bij De Helderse Vallei heeft een opknapbeurt gehad. Zo is hij nu ook makkelijk te beklimmen in het donker om zo de duisternis te beleven. Ook komt De Helderse Vallei met een foto-expositie over donkerte en starten ze met verschillende excursies.

Dankzij het programma “Donkerte van het Waddengebied”, dat is gesubsidieerd door het Waddenfonds, kunnen bezoekers beleven wat er zich in de nacht afspeelt en welke dieren zich dan laten zien. “Voor het onderwijs hebben we themakisten ontwikkeld, waarin ze door middel van boeken en activiteiten meer te weten komen over donkerte”, aldus educatief medewerker Lian Zigterman.

“De uitkijktoren is nu al toegankelijk in het donker en vanaf het nieuwe jaar willen we beginnen met de excursies, maar eigenlijk kun je het hele jaar door genieten van het donkerte.”

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button