Den HelderPolitiek

PVV en Beter voor Den Helder: Onder geen beding extra asielzoekers

Den Helder – De fracties van PVV en Beter voor Den Helder dienen bij de raadsvergadering op maandag 20 december een motie in waarmee het college B&W wordt opgedragen om via een brief aan het Rijk mee te delen dat de gemeente Den Helder onder geen beding medewerking zal verlenen aan de opvang van extra asielzoekers. Volgens de partijen doet de gemeente met de opvang van 1000 asielzoekers al genoeg.

Het kabinet heeft meerdere gemeenten aangewezen die meer opvangplekken voor asielzoekers moeten gaan realiseren. Onder andere de gemeente Alkmaar, die heeft aangegeven te gaan onderzoeken of ze het besluit kunnen gaan aanvechten. Daarnaast wordt verwacht dat er binnenkort nog eens 13 duizend nieuwe plekken moeten komen.

Als het aan de fracties van de PVV en Beter voor Den Helder ligt komen die in ieder geval niet in de gemeente Den Helder. Momenteel worden er al meer dan 1.000 asielzoekers opgevangen. Volgens fractievoorzitters Vincent van den Born en Carlo Assorgia heeft dit al verstrekkende gevolgen voor de zwaar onder druk staande woningmarkt. In een brief aan het Rijk moet het gemeentebestuur daarom duidelijk maken dat er in Den Helder geen asielzoekers meer bij mogen.

De raad vergadert maandag 20 december vanaf 19.30. Deze motie wordt dan ook besproken.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button