Cultuur/NatuurDen HelderJeugd

Knutsel in de vakantie zelf een “waterkringloop” in een fles met de Helderse Vallei

Advertentie:

Den Helder – Soms is wat iemand op school ontdekt over de omgeving best lastig te snappen. Dan kan het helpen om het visueel te maken. De Helderse Vallei helpt jonge én oude amateuronderzoekers op weg om een waterkringloop na te bootsen met een fles.

Water wordt door planten uit de bodem opgenomen. Via het blad verdampt dat water naar de lucht. In de vorm van regen valt het water vervolgens naar beneden. Daarna neemt de plant het weer op vanuit de bodem. Dat is een klein stukje van een “waterkringloop”. En dat stukje kan heel goed zichtbaar gemaakt worden met behulp van een plastic fles en een klein plantje.

Tussen dinsdag 20 en vrijdag 23 december kunnen degenen die nieuwsgierig zijn gratis een ontdekblad ophalen bij de balie in het duurzaamheidscentrum waarop staat hoe zelf zo’n waterkringloop in een fles na is te maken. Zo kunnen geïnteresseerden in de Kerstvakantie lekker aan de slag.
Voor wie niet langs kan komen, is het ontdekblad ook gratis te downloaden op de website van De Helderse Vallei via Deheldersevallei.nl/agenda.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button