Hollands KroonVideo

Doneeractie voor Stichting Leeuw: geld nodig om leeuwen ‘naar huis’ te brengen (video)

Anna Paulowna – Stichting Leeuw in Anna Paulowna is een doneeractie gestart voor extra financiële steun. De stichting huist op Landgoed Hoenderdaell en mist een groot deel van de inkomsten nu het dierenpark gesloten is als gevolg van de lockdown. “Zonder bezoekers krijgen wij krijgen minder geld en Remy hier mist vooral de aandacht van de bezoekers.”

Het zijn door de lockdown moeilijke tijden voor stichting Leeuw. “De stichting staat los van Hoenderdaell. We krijgen wel een deel van het entreegeld. En normaal gesproken hebben we workshops, geven we rondleidingen en zijn bezoekers eerder geneigd een donatie te doen als ze hier zijn”, zegt Wendy Karsten van Stichting Leeuw. “Gelukkig hebben we heel trouwe donateurs, maar toch missen we een deel van de inkomsten,” legt ze uit.

Vooral het verhuisproject staat onder druk door geldgebrek: “We hebben vier leeuwen die naar Zuid-Afrika kunnen. De huisvesting daar is geregeld, maar de vlucht kost toch al gauw tienduizend euro. En we hebben ook hard geld nodig voor onderhoud aan bijvoorbeeld de jaagsimulator.”

Vraag naar plek
Wendy vertelt dat ze vol zitten, maar dat er vraag is naar plek. “Er zijn nu circussen die failliet gaan door de coronacrisis of geen wilde dieren meer mogen hebben. Die dieren willen we graag opvangen, maar we kunnen ze pas opvangen als hier dieren weggaan.”

Wie Stichting Leeuw financieel wil ondersteunen kan of een donatie doen of een van de dieren adopteren. “Je krijgt dan een certificaat, gratis toegang tot het park en kijkje achter de schermen bij de tijgers en de leeuwen. We hopen op deze manier extra geld binnen te krijgen zodat we de dieren naar het land kunnen brengen waar ze thuis horen.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button