Den HelderSport

Geen halve marathon, wel wandeltocht door Den Helder

Den Helder – De Halve Marathon van Den Helder gaat dit jaar wederom niet door. Dat heeft de organisatie van De Halve bekendgemaakt. De jaarlijkse wandeltocht, doorgaans op de zaterdag voor de halve marathon, gaat wel door.

De wandeltocht vindt, als het tegen die tijd ook echt mogelijk is, plaats op zaterdag 19 juni. Normaal gesproken vinden beide evenementen in hetzelfde weekend plaats en dan in april. Dat komt nu echter nog te vroeg. De wandeltocht kon worden verplaatst, de halve marathon moet helaas voor het tweede jaar op rij worden geannuleerd.

Werner van Dongen, pr-medewerker van De Halve, meldt dat er wel is gekeken naar een datum later in het jaar, maar dat het helaas niet mogelijk is. “Het is op dit moment gewoon nog heel lastig een groot evenement te organiseren. Er is nog teveel onzekerheid en bovendien worden vele evenementen uit voorzorg al naar het najaar verplaatst. Voor de wandeltocht heb je minder vrijwilligers nodig en ook de organisatie is wat eenvoudiger. Dat maakt dat we goede hoop hebben dat deze wel door kan gaan, al is alles nog onder voorbehoud.”

Degenen die zich voor de editie van vorig jaar hadden ingeschreven zijn, als ze dat willen, automatisch ingeschreven voor de editie van 2021. “We hopen binnenkort een datum te kunnen geven waarop inschrijven kan voor de nog resterende startbewijzen”, aldus Van Dongen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button