Hollands KroonJeugd

Basisschool De Snip verdient €2.330,- met snelheidsmeter op de Dorpsstraat

Nieuwe Niedorp – Vanaf dinsdag 9 november tot aan de kerstvakantie stond aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp een snelheidsmeter. Deze ‘Safety-safe’ deelde geen boetes uit, maar beloonde weggebruikers die zich aan de snelheid hielden door geld in een spaarpot te stoppen. Het totaalbedrag van € 2.330,20 wordt besteed aan een nieuw speeltoestel voor basisschool De Snip.

Veel weggebruikers rijden te hard aan de Dorpsstraat
De Dorpsstraat is een 30-km weg, waar veel weggebruikers te hard rijden. Daarom startte de gemeente Hollands Kroon samen met Provincie Noord-Holland en bewoners en ouders van basisschool De Snip het Safety-safe project. Iedere bestuurder die zich aan de snelheidslimiet houdt en langs de snelheidsmeter komt, zorgt ervoor dat er geld in de digitale spaarpot komt. Dit is direct te zien op het bord.

Dit is de eerste keer dat de spaarpaal wordt toegepast in Hollands Kroon. De paal wordt door meerdere gemeenten gebruikt en zal zeker nog een keer terugkomen naar Hollands Kroon. Wethouder Theo Meskers: “We hebben onderzocht of de Safety-safe een goede manier is om de snelheid naar beneden te brengen binnen Nieuwe Niedorp. Gebleken is dat het werkt! De samenwerking met de bewoners en ouders, samen met het belonen van goed gedrag maakten dit een mooi project. We zijn erg benieuwd naar de resultaten op de lange termijn.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button