Uitgaan

De Kunstuitleen is weer open

Den Helder – De Kunstuitleen mag weer open en verwelkomt een ieder om te kijken naar nieuwe werken in de collectie. Bezoekers worden verzocht om de Coronaregels die de overheid gesteld heeft in acht te nemen.

Wegens groot ‘uitleensucces’ heeft Nora van Klingeren weer een heel aantal kleurige wandtextiel werken in de Kunstuitleen-collectie ondergebracht. Bekijk de nieuwe aanwinsten op de website.

Vanaf donderdag 20 januari zijn bijzondere foto’s van Guda Koster bij de Kunstuitleen te leen en te koop voor alle abonnees en klanten. Werk van Guda Koster werd eerder tentoongesteld bij Kunsthal 45 of bij Windkracht 13 met fotowerken en/of performances.

Guda Koster
Guda Koster is een beeldend kunstenaar die installaties, sculpturen, performances en foto’s maakt waarin kleding een belangrijke rol speelt. Kleding heeft niet alleen een praktische functie, maar brengt ook een boodschap over. In ons dagelijks leven communiceren we onze identiteit en sociale positie vooral via onze kleding. Kleding kan worden gezien als een vorm van beeldende kunst die uitdrukking geeft aan de manier waarop we onszelf en onze relatie met de wereld om ons heen zien.

Met haar installaties, sculpturen en foto’s creëert Guda Koster surreële situaties gebruik makend van het menselijk lichaam (vaak haarzelf), kleding en patronen. Haar werk is niet abstract, wel gestileerd, zeker vreemd en humoristisch. Het is werk dat zich begeeft tussen het gebied van mode, beeldhouwkunst, fotografie en performance.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button