Den HelderPolitiek

Bouw Molenwerf valt duurder uit

Den Helder – De bouw van de nieuwe woonwijk Molenwerf op het voormalig Vinkenterrein valt duurder uit. Dat laat het college van de gemeente Den Helder in een brief aan de gemeenteraad weten. Hoeveel duurder precies wordt nog in kaart gebracht. De extra kosten hebben onder andere te maken met het verbeteren van de riolering en algemene prijsstijgingen.

Het stedenbouwkundig plan Molenwerf behelst in totaal 16 koopwoningen, 16 middenhuurwoningen, 11 garageboxen, 5 garageboxen ten behoeve van het Buurtbeheerbedrijf, een heemtuin en een molen. Geen kleine klus dus. In de zijvleugels van de molen staan tevens nog twee extra huurwoningen gepland. In 2022 is het bouwrijp maken van het gebied begonnen. Dit is nu zo goed als afgerond.

De werkzaamheden hebben tot nu toe meer gekost dan verwacht: “In de voorbereiding van het bouwrijp maken en tijdens het bouwrijp maken zelf zijn er extra kostenposten ontstaan. Dit heeft onder andere te maken met de aanleg van een robuuster en toekomstbestendiger rioolstelsel in het gebied, algemene prijsstijgingen voor het bouwrijp maken en het verplaatsen van de speelkooi”, aldus het college. Daarnaast verwacht de gemeente dat het afronden van de openbare ruimte duurder gaat uitvallen. Er komt daarom een nieuwe grondexploitatie welke in maart van dit jaar aan de raad wordt voorgelegd.

De start van de bouw door Helder Vastgoed staat gepland voor de eerste helft van 2023. Oplevering van de woningen, garageboxen en molen zal dan naar verwachting in de loop van 2024 plaatsvinden. Aansluitend zal dan worden begonnen met inrichten en afmaken van de openbare ruimte. Dit zal naar verwachting begin 2025 klaar zijn, waarna het hele project kan worden afgerond.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: