Den HelderPolitiek

Bouw Molenwerf valt duurder uit

Advertentie:

Den Helder – De bouw van de nieuwe woonwijk Molenwerf op het voormalig Vinkenterrein valt duurder uit. Dat laat het college van de gemeente Den Helder in een brief aan de gemeenteraad weten. Hoeveel duurder precies wordt nog in kaart gebracht. De extra kosten hebben onder andere te maken met het verbeteren van de riolering en algemene prijsstijgingen.

Het stedenbouwkundig plan Molenwerf behelst in totaal 16 koopwoningen, 16 middenhuurwoningen, 11 garageboxen, 5 garageboxen ten behoeve van het Buurtbeheerbedrijf, een heemtuin en een molen. Geen kleine klus dus. In de zijvleugels van de molen staan tevens nog twee extra huurwoningen gepland. In 2022 is het bouwrijp maken van het gebied begonnen. Dit is nu zo goed als afgerond.

De werkzaamheden hebben tot nu toe meer gekost dan verwacht: “In de voorbereiding van het bouwrijp maken en tijdens het bouwrijp maken zelf zijn er extra kostenposten ontstaan. Dit heeft onder andere te maken met de aanleg van een robuuster en toekomstbestendiger rioolstelsel in het gebied, algemene prijsstijgingen voor het bouwrijp maken en het verplaatsen van de speelkooi”, aldus het college. Daarnaast verwacht de gemeente dat het afronden van de openbare ruimte duurder gaat uitvallen. Er komt daarom een nieuwe grondexploitatie welke in maart van dit jaar aan de raad wordt voorgelegd.

De start van de bouw door Helder Vastgoed staat gepland voor de eerste helft van 2023. Oplevering van de woningen, garageboxen en molen zal dan naar verwachting in de loop van 2024 plaatsvinden. Aansluitend zal dan worden begonnen met inrichten en afmaken van de openbare ruimte. Dit zal naar verwachting begin 2025 klaar zijn, waarna het hele project kan worden afgerond.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button