Hollands KroonUitgaan

Max Postma wil Westerland weer op de kaart zetten en opent restaurant

Westerland – Op het Lutjestrand is sinds kort een nieuwe zaak geopend: Beach Bites. De gastvrijheid en de vriendelijkheid van het personeel moeten horecagasten naar Westerland lokken, maar ook de gerechten van chef-kok Max Postma natuurlijk.

Max runt sinds kort zijn eerste eigen zaak en heeft er enorm veel zin in. Hij staat in de keuken en zijn zus Nikki zorgt voor de gastvrije bediening. De reden dat Max daar is begonnen is eigenlijk toevallig. Ongeveer drie jaar geleden was hij op zoek naar een huis en hij kwam uit op Westerland waar hij een leuke woning vond. Vorig jaar kwam hij in contact met Angelique Doves en Remco Helder die de lunchroom Eig&Wijz op het surfstrandje op Westerland bestierde. Deze gaven aan hun zaak, wegens privézaken, van de hand te willen doen.

Hier had Max wel oren naar en zo is het balletje gaan rollen. Na een flinke verbouwing door het klusteam Postma (vader Henk, moeder Joke en zus Nikki) is de zaak helemaal opgefrist en klaar voor klandizie. “We willen eerst gaan kijken hoe het loopt voordat we eventueel personeel gaan aannemen. Nikki heeft genoeg ervaring in de bediening dus dat komt wel goed”, aldus Max. Iedereen kan vanaf heden terecht voor een kopje koffie, broodje en er is een drank- en menukaart. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale producten.

Max: “Er staat in het voorjaar nog een groots openingsfeest gepland en er wordt gewerkt met andere organisaties om activiteiten te gaan organiseren. Wij willen Westerland graag weer op de kaart zetten en laten zien hoe mooi het hier is.” Verder willen zij in samenwerking met de gemeente de toegankelijkheid op Lutje voor minder valide mensen verbeteren. Ervaring in de horeca hebben beiden wel. Nikki was werkzaam bij een restaurant op Willemsoord en bedrijfsleider bij een strandpaviljoen. Max heeft gestudeerd als zelfstandig kok en heeft gewerkt bij verschillende restaurants. Beach Bites is open van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 21.00 uur.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button