JeugdUitgaan

Nationale Voorleesdagen bij de KopGroep Bibliotheken

Advertentie:

Noordkop – De Nationale Voorleesdagen komen eraan! Van 25 januari tot en met 4 februari staat bij KopGroep Bibliotheken daarom alles in het teken van voorlezen. De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar, Maximiliaan Modderman geeft een feestje, geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Jan Jutte, centraal.

De week gaat op woensdag 25 januari van start met een knutsel- en voorleesmiddag. In School 7, Julianadorp en Nieuw Den Helder wordt er eerst een mooi verhaal voorgelezen en daarna kunnen de kinderen cupcakes versieren. Op 28 januari is iedereen welkom op de meertalige voorleesdag ‘Voorlezen in je thuistaal’, die nu voor de derde keer wordt georganiseerd. En op 31 januari is er in School 7 een speciale voorstelling van Theater Poppekus over Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Voor peuters en kleuters is er (samen met de (groot)ouders) ook de hele week een leuke quiz te doen in Julianadorp, Nieuw Den Helder en School 7. Kinderen die tijdens deze week lid worden van de bibliotheek ontvangen een klein cadeautje.

Meertalig voorleesdag
De Meertalige Voorleesdag van 28 januari draait om anderstaligheid. Het maakt niet uit in welke taal je voorleest, zolang je er maar plezier in hebt. Er wordt deze dag in verschillende talen voorgelezen uit het boek ‘Kleine Kangoeroe’ van Guido Van Genechten. Het voorlezen start om 11:00 uur, in het Nederlands, en wordt muzikaal omlijst door zangeres Evelien van Leeuwen. De kleine kangoeroe is er zelf ook bij en gaat graag met de kleintjes op de foto.

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de website van KopGroep Bibliotheken.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button