Sport

Niek Schaap wil naar het WK IJsspeedway

Julianadorp – IJsspeedwaycoureur Niek Schaap hoopt zich te kwalificeren voor het WK IJsspeedway in het Duitse Inzell. Bij het WK is er plaats voor zestien deelnemers. Ter voorbereiding zijn vader en zoon Schaap richting Zweden vertrokken. Op het programma staan trainingen, minimaal twee wedstrijden in de superliga waar Niek uitkomt voor zijn Zweedse club Bollnäs en de kwalificatie voor het WK.

“Samen met mijn vader Johan, mijn coach, blijf ik minimaal tot eind januari in Zweden, want de kwalificatie voor het WK is in het Zweedse Örnsköldsvik”, vertelt Niek enthousiast. “Na thuiskomst wellicht nog wat wedstrijden in februari voor Bollnäs als voorbereiding op het EK in Polen en daarna nog begin maart naar Berlijn voor twee dagen wedstrijden.”

Speedway
Schaap gaat 18 en 19 maart ongeacht deelname aan het WK naar Inzell, want van kijken leert een coureur ook. Samen kwalificeren met de Friese ijsspeedwaycoureur Sebastian Reitsma zou een mooi resultaat voor speedwayminnend Nederland zijn. De accommodatie voor het WK is uitverkocht. Schaap zit vol plannen en wil het komend zomerseizoen deelnemen aan speedway- en grasbaanraces. “Motorsport en vooral (ijs)speedway vind ik mooi om aan mee te doen. Jammer genoeg zijn er dit jaar geen WK finalewedstrijden in Thialf Heerenveen, want een thuiswedstrijd blijft een droom, die dit jaar niet uitkomt.”

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button