Den Helder

Werkzaamheden aan nieuwe strandopgang begonnen

Adverentie

Huisduinen – De werkzaamheden aan het nieuwe wandel- en fietspad tussen Fort Kijkduin en het strandpaviljoen Factor 30 zijn begonnen. De strandopgang moet klaar zijn voor het begin van het toeristenseizoen van 2023.

In oktober noemde wethouder Petra Bais het nieuwe pad een grote aanwinst: “Een goede toegang tot het strand is heel fijn voor de inwoners en ook de toeristische sector profiteert ervan”, zo stelt wethouder Petra Bais. “Ook is het voor de veiligheid van groot belang dat de hulpdiensten snel het strand en het paviljoen kunnen bereiken.” Op de borden op locatie is te zien dat de huidige opgang is afgesloten tot 15 maart 2023.

Met betrekking tot de verharde dijk, die gold als entree, is besloten deze te laten ‘verzanden’. Daardoor ontstaat nieuw duingebied tot aan de zee”, aldus de wethouder. “De verandering van de dijk naar een duin was nodig, omdat het een zwakke plek was in de kustverdediging. Het nieuwe duingebied moet Huisduinen beter beschermen tegen de zee. Het is onderdeel van het kustversterkingsplan Zwakke Schakels van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button