Handbalsters ZAP spelen gelijk in Heemskerk

Breezand – De handbalsters van ZAP moesten het afgelopen weekend in Heemskerk opnemen tegen DSS. Het duel uit de eerste klasse verliep spectaculair en eindigde in 29-29.

Het duel ging constant gelijk op. DSS ging met een kleine voorsprong de kleedkamer in: de ploeg uit Heemskerk stond met rust 17-14 voor. Al snel in de tweede helft stond het weer gelijk, maar door een mindere periode kwam ZAP toch weer op achterstand. In de slotfase kwamen de ploegen opnieuw op gelijke hoogte en zo zou het blijven, omdat DSS in de laatste minuut nog verzuimde om een penalty te benutten.

ZAP-trainer Stefan Baars ontbrak bij het duel omdat zijn vrouw in de laatste week van haar zwangerschap zit, en hij graag bij haar in de buurt bleef. Hij had het duel wel via de stream bekeken. “Wij hebben het vooral in de dekking en het afmaken van kansen laten liggen”, aldus Baars. “Arthur Langedijk nam de coaching vakkundig over. Het is ons eerste punt in een uitwedstrijd, maar het hadden er twee moeten zijn. DSS is echt wel een maatje kleiner dan wij dit seizoen, maar op het veld hebben we dat niet uit kunnen drukken.”