Sport

Gebroeders Schaap actief in Rusland en Zweden

Advertentie:

Julianadorp – De gebroeders Bart en Niek Schaap waren afgelopen weekend actief op de IJsspeedwaybanen.

Bart reed zijn vijfde en zesde finale WK IJsspeedway in het Russische Shadrinsk. Het WK bestaat uit tien finales. Zaterdag leverde een derde plaats in een van de vijf te rijden heats een WK punt op. Zondag was het een goede en slechte dag voor de Julianadorper. In de eerste drie door hem te rijden heats waren zijn starts uitermate goed en kon Bart deze telkens met een derde plaats afsluiten.

In heat vier hield een carterexplosie hem van een goede klassering af. Gevolg was een motorblok rijp voor de sloop. Inmiddels heeft vader Johan besloten deze in zijn privé museum te exposeren. Thuis heeft Bart nog twee reserve motorblokken in voorraad. Op de reservemotor kwam Bart goed uit de voeten, maar zijn tegenstanders waren de toprijders van Rusland. En zij zijn nog een maatje te groot voor hem. In het tussenklassement staat Bart nummer 18 in zijn debuutjaar voor het WK. De volgende vier finales zijn op 14 en 15 maart in Inzell (Duitsland) en 4 en 5 april in Heerenveen.

Niek Schaap met coach Simon Reitsma reed twee wedstrijden uitkomend in de Zweedse Liga. Zaterdag en zondag scoorde hij individueel maar een punt. Zondag in Bollnäs won Niek met het team Bockarna het ploegenklassement.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button