Hollands Kroon

Hoofdstraat blijft open voor auto’s

Advertentie:

Hippolytushoef – Na vele jaren van discussies heeft de gemeente besloten de Hoofdstraat in Hippolytushoef open te houden voor gemotoriseerd verkeer. Dit naar aanleiding van een onderzoek waaruit blijkt dat de winkelstraat niet als verkeersonveilig wordt beschouwd.

Op verzoek van een aantal ondernemers is de Hoofdstraat in 2015 opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente heeft hier toentertijd mee ingestemd mits de verkeersveiligheid niet in het geding zou komen. Eind 2019 zijn er metingen gedaan in de Hoofdstraat. Er rijden gemiddeld 375 motorvoertuigen per etmaal door de Hoofdstraat en de straat ligt in een 30 km/h zone. 85% van de voertuigen rijdt niet sneller dan 22 km/u.

In de ongevallenregistratie van 2014 tot 2018 zijn geen ongevallen geregistreerd in de Hoofdstraat. Op basis van bovengenoemde cijfers wordt de straat niet als verkeersonveilig beschouwd. Naar mening van het college van burgemeester en wethouders is er dus geen reden om deze straat afgesloten te houden voor gemotoriseerd verkeer. Verder wordt met het bovenstaande beoogd dat de doorstroming van het gemotoriseerde verkeer in Hippolytushoef zo min mogelijk beperkt wordt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button