Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Aantal WW-uitkeringen stijgt in regio Noordkop

Regio Noordkop – Het UWV ziet in januari het aantal WW-uitkeringen doorgaans oplopen. Dat komt doordat veel tijdelijke contracten in december eindigen. Ook dit jaar steeg het aantal WW-uitkeringen in januari, zij het mondjesmaat. De landelijke stijging in januari bedroeg 1%. Dat was minder dan in december 2020 (+3,4%). In de Noord-Hollandse arbeidsmarktregio’s was de WW-ontwikkeling in januari vergelijkbaar met de landelijke.

Hoewel de stijging van het aantal WW-uitkeringen in januari lager is dan in december, is de toename ten opzichte van vorig jaar fors. In januari 2021 keerde UWV in de drie Noord-Hollandse regio’s 32% meer uitkeringen uit dan een jaar geleden. Landelijk was de stijging 19,5%. De WW-ontwikkelingen geven een algemeen beeld van de dynamiek op de arbeidsmarkt. Dat laat onverlet dat er nog altijd sectoren en beroepen zijn met goede kansen op werk.

Door de energietransitie en de klimaatmaatregelen is de installatietechniek bij uitstek een kansrijke richting. Dat geldt voor verschillende niveaus (middelbaar en hoger). De verwachting is dat de vraag naar monteurs zonnepanelen zal toenemen. Ook monteurs cv/warmtepompen en monteurs meet- en regeltechniek zijn gewild. Daarnaast zijn calculators, werkvoorbereiders en ontwerpers/projectleiders installatietechniek voorbeelden van kansrijke beroepen.

Noordkop
Het aantal WW-uitkeringen in Hollands Kroon nam vorige maand toe met 1,7 procent. In Den Helder lag het stijgingspercentage op 0,3 en in Schagen op 3,8. Texel is in de regio Noordkop de ware koploper, met een toename van 7,1 procent. Vergeleken met een jaar geleden staat Den Helder onbetwist bovenaan, met een toename van maar liefst 40,9 procent. Op de tweede plaats staat Schagen (+25,7), gevolgd door Texel (+20,0) en Hollands Kroon (+19,9).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button