Noord-Holland

Bruggen en sluizen Noord-Holland niet bediend vanwege storm Eunice

De provincie legt vanwege storm Eunice tot nader order de bediening van alle bruggen en sluizen in Noord-Holland stil. Het besluit is genomen omdat sinds vrijdagochtend 18 februari code rood geldt in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Friesland en Flevoland.

“We ontvingen meldingen van grote hoogteverschillen bij onze vlotbruggen”, aldus Ferry Geerlings, adjunct-directeur Beheer & Uitvoering van de provincie. “Daardoor konden ze niet veilig meer worden bediend.”

Met windkracht 9 tot 10 op het IJsselmeer en de Noordzee en windkracht 8 op land is het onverantwoord om de bruggen en sluizen te bedienen, zegt Geerlings: “Tot en met windkracht 7 kan het meestal nog wel, maar met windvlagen daarboven wordt het veel te gevaarlijk. De bruggen en sluizen zijn voorlopig gestremd.”

Normaal worden de bruggen en sluizen tot 22.00 uur bediend. Gezien de weersvoorspellingen wordt de bediening vandaag vrijwel zeker niet meer hervat. Mocht de wind eerder gaan liggen, dan zal de sluisbediening beoordelen of het voldoende veilig is de bediening te hervatten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button