Sport

Vertrouwen bij SV Wieringerwaard ondanks smalle selectie

Advertentie:

Hollands Kroon – De selectie van Sv Wieringerwaard heeft dit jaar de beschikking over een kleinere selectie dan vorig seizoen. Vlak voor het verstrijken van de overschrijvingsperiode waren er vier basiskrachten die bekend maakte dat ze niet meer beschikbaar waren voor de selectie. Trainer Jack Vledder was daar om het zachtjes uit te drukken ‘niet blij’ mee. “Heel teleurstellend, het gaat om jongens die een belangrijke plek innemen in de groep. Als ze eerder bekend hadden gemaakt dat ze niet bleven hadden we nog tijd gehad om goede vervangers te zoeken. Dat was nu niet meer te realiseren.” Hij verwacht toch dat het een goed seizoen gaat worden. “We hebben de ambities wel bijgesteld. Er is minder power dan vorig jaar, echter bij de top vier kunnen we zeker belanden. We hebben sterke spelers en jonge talenten die op vijfde klassse niveau zeker mee kunnen doen. En daar gaan we zuinig mee om.”

Tweemaal per week
Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen komt de selectie twee keer door de week bij elkaar. “Dat kan zijn om te trainen, maar ook voor een oefenwedstrijd. Zo spelen we onder andere tegen Wieringermeer, VZV, Winkel, Zeemacht en Nieuwe Niedorp. Allemaal fijne teams om tegen te spelen hier uit de buurt. En we zijn present bij het toernooi van Kaagvogels, dat wordt ongetwijfeld spannend en leerzaam.”

Uit KNVB poule
SV Wieringenwaard doet dit jaar niet mee met de poule wedstrijden voor de KNVB beker. “Net als veel andere clubs, hebben we ons niet ingeschreven. We kregen te vaak tegenstanders waar we weinig aan hadden. In de voorbereiding moet je tegen gelijkwaardige ploegen spelen, teams die veel sterker of te zwak zijn, daar heb je niets aan in de voorbereiding.”

Vijfde seizoen
Het wordt al het vijfde jaar dat de 44-jarige bij de dorpsclub als hoofdtrainer actief is. “In december heb ik al bijgetekend. Dit is een fijne club met mensen die hard werken voor de club. En ook mijn assistenten Hans Kater en Yorick Hoogeveen blijven intens betrokken bij de selectie. Twee jaar terug hadden we een prachtige periode met tien gewonnen duels op rij. En afgelopen seizoen was er ook een ijzersterke reeks met zeven overwinningen op rij. We kijken uit naar het nieuwe seizoen, en we gaan hard werken om zo sterk mogelijk te starten in september.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button