Den Helder

Wijksteunpunten Den Helder vanaf 22 februari open

Advertentie:

Den Helder – In Nieuw Den Helder, De Schooten, Stad binnen de Linie en Julianadorp opent op 22 februari het Wijksteunpunt. Daar zijn sociale wijkteams en informatiewinkels aanwezig die een luisterend oor bieden, meedenken, advies geven en inwoners verder helpen. Inwoners die problemen hebben met zaken als werkloosheid, een onrustige thuissituatie, vervoer, eenzaamheid of andere zaken kunnen er terecht.

De sociale wijkteams bestaan uit deskundigen van de gemeente en van maatschappelijke organisaties, op het gebied van welzijn, zorg, geld- en regelzaken, opvoeden of wonen. De sociale wijkteams werken samen met de informatiewinkels die al een vertrouwd gezicht zijn in Den Helder op het gebied van praktische hulp bij regelzaken en ingewikkelde administratie. Het wijksteunpunt is een bron van basisinformatie over voorzieningen, een schone en veilige omgeving, en voor initiatieven. Initiatieven van inwoners kunnen hier verder worden gebracht, voor bijvoorbeeld het verbeteren van de wijk.

Inwoners sneller geholpen
Wethouder Tjitske Biersteker-Giljou heeft zich sterk gemaakt voor de realisering van de wijksteunpunten: “Het wijksteunpunt voorziet in een lang gekoesterde wens van het gemeentebestuur om dichtbij en snel hulp te kunnen bieden aan inwoners die dat nodig hebben. Door corona konden we lang niet open. Nu kan ik met trots melden dat we zover zijn. We willen hiermee een betere dienstverlening aanbieden, waardoor niet alleen de inwoner sneller geholpen wordt maar ook problemen vroegtijdig worden opgelost.”

De wijksteunpunten zijn een dagdeel per week open. In Nieuw Den Helder is het steunpunt straks geopend in MFC ’t Wijkhuis, op dinsdag tussen 9.00 en 11.30. Op dezelfde dag en tijd is in Juliana het Wijksteunpunt open in MFC ’t Dorpshuis. Donderdagochtend van 9.00 tot 11.30 is in De Boerderij in de Schooten het team aanwezig en hetzelfde geldt voor Stad binnen de Linie, waar het Wijksteunpunt gevestigd is in Bernhardplein 76-C.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button