Noord-HollandPolitiek

In gesprek met CDA-minister Hugo de Jonge over woningbouw dorpen en kernen

Advertentie:

Noord-Holland – Hugo de Jonge, CDA Minister van Volkshuisvestiging en Ruimtelijke Ordening komt maandagavond 13 maart samen met CDA-lijsttrekker voor Provinciale Staten Dennis Heijnen naar Bergen voor een regionale bijeenkomst over woningbouw rondom dorpen en kleinere kernen. Het CDA Bergen organiseert samen met het CDA Noord-Holland een avond met het thema: “Bouwen in het buitengebied”.

In Noord-Holland zijn volgens lokale CDA-bestuurders plattelandsgemeenten het zat om voortdurend teruggefloten te worden vanuit het provinciaal bestuur. Dorpen verschralen, voorzieningen vallen weg en een toekomst voor de jeugd is er nauwelijks. Hugo de Jonge wordt uitgedaagd om met landelijke maatregelen te komen na bijna 4 jaar stilstand. Vele schrijnende situaties zoals bijvoorbeeld in Egmond vragen om radicale maatregelen waardoor gemeentebesturen actie kunnen ondernemen, aldus de Noord-Hollandse lijsttrekker van het Christen-Democratisch Appél.

Op slot
Provinciaal CDA-lijsttrekker Dennis Heijnen: “Het is bizar dat het provinciebestuur de dorpen al jaren op slot zet en als museum behandelt. Het CDA heeft hier vanuit de oppositie jarenlang aandacht voor gevraagd. Ik wil deze avond graag horen wat de problemen zijn en er samen voor zorgen dat de provincie in beweging komt. Desnoods met landelijke dwang via de minister.”

Aanmelding
De avond staat open voor alle betrokken inwoners van de plattelandsgemeenten, wijkverenigingen, gedupeerde jongeren, scholieren, verenigingen met bouwplannen, regionale en lokale bestuurders, raadsleden, woningbouwverenigingen, en iedereen die in het thema is geïnteresseerd. Geïnteresseerden die zeker willen zijn van een plaats kunnen zich aanmelden vóór 11 maart via cda13maart@cdabergen.nl

Tijdstip en locatie

Vanaf 18.00 uur is de inloop, om 18.30 uur start de avond, onder leiding van Patricia Wouda. Nadat Hugo de Jonge en Dennis Heijnen een korte inleiding hebben gegeven is het woord aan de aanwezigen in de zaal. Deze krijgen ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen. De avond eindigt rond 20.00 uur waarna tijd is voor een borrel en nagepraat kan worden.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Ruïnekerk (centrum)
Raadhuisstraat 1, 1861 LK Bergen (NH)

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button