Den HelderVideo

Jongeren tussen de 7 en 17 jaar leren programmeren in School 7 (video)

Advertentie:

Den Helder – Elke maand wordt CoderDojo georganiseerd in School 7, waar kinderen tussen de 7 en 17 jaar leren programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, en games maken. Dit programma biedt ook de mogelijkheid om elektronica te ervaren door te werken met robot Dash en door het gebruik van VR en AR. Kinderen leren programmeren via de programma’s Scratch, Python, Roblox-studio en Tinkercad.

Deelnemers van CoderDojo kunnen kiezen uit verschillende technologieën om mee te werken en hun vaardigheden te ontwikkelen. De ene maand zijn er 10 van de 20 plaatsen bezet, de andere maand loopt School 7 vol met deelnemers. Het doel van de CoderDojo is om kinderen op een leuke en praktische manier kennis te laten maken met programmeren, en hen te helpen om hun creativiteit en probleemoplossend vermogen te ontwikkelen.

CoderDojo is niet alleen gericht op het leren programmeren. Kinderen krijgen de kans om leeftijdsgenoten te ontmoeten met gelijke interesses om ideeën uit te wisselen en samen te werken. Dit kan helpen om het zelfvertrouwen van de kinderen te vergroten en om hun communicatieve vaardigheden te verbeteren. Naast School 7 wordt CoderDojo ook georganiseerd in Anna Paulowna, Schagen en Tuitjenhorn. Er zijn zelfs plannen om het weer te organiseren op Texel.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button