Den HelderNoord-HollandPolitiekTexel

Provincie voert campagne in havens Den Helder en Texel om te gaan stemmen op 15 maart

Advertentie:

Den Helder – De provincie Noord-Holland bezoekt de TESO (Koninklijke Nederlandse vennootschap Texels Eigen Stoomboot Onderneming) tussen Texel en Den Helder in aanloop naar verkiezingen. Op 9 maart kunnen inwoners in gesprek met kandidaat-statenleden en provinciemedewerkers aan boord van de “Texelse boot” de Texelstroom. Meer informatie over de verkiezingen, deelnemende partijen en een stemhulp is te vinden op Noord-holland.nl/verkiezingen en Hhnk.nl/waterschapsverkiezingen-2023.

Locaties
In de weken voor de aankomende verkiezingen op 15 maart voor provinciale staten en de waterschappen gaat de provincie Noord-Holland de regio in. Van 22 februari tot en met 9 maart staan provinciemedewerkers en kandidaat-statenleden op verschillende locaties in Noord-Holland om met inwoners in gesprek te gaan over de verkiezingen. Van een verzorgingstehuis in Laren tot aan de boot naar Texel. Zo krijgen inwoners van Noord-Holland een beeld van wat de provincie doet en waar zij met hun stem invloed op kunnen uitoefenen.

De provincie Noord-Holland gaat op de volgende locaties en tijden graag in gesprek met inwoners:

Woensdag 22 februari 12.00-14.00 uur Bibliotheek Kennemerwaard Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2, Alkmaar)
Donderdag 2 maart 10.00-12.00 uur Verzorgingstehuis Laren centrum (Brink 29, Laren)
Woensdag 8 maart 11.00 – 13.00 uur Hogeschool van Amsterdam (Fraijlemaborg 133, Amsterdam)
Donderdag 9 maart 15.00-17.00 uur Boot Den Helder/Texel (Havenplein 3, Den Helder – aan boord van de Texelstroom)

Voorlichtingscampagne Kies Maar
De regiotour is onderdeel van de campagne “Kies Maar”. Met deze voorlichtingscampagne laat de provincie Noord-Holland zien over welke onderwerpen een provincie besluit en waar de kiezer invloed op heeft. Andere campagne-activiteiten zijn onder andere de stemhulp “Mijn Stem” (Noord-holland.mijnstem.nl), een podcast over het verhaal achter de stellingen uit de stemhulp, een kinderpersconferentie en de Grote Verkiezingsshow voor studenten van mbo-scholen. De stemhulp voor het waterschap Hollands Noorderkwartier staat op Hhnk.nl/waterschapsverkiezingen-2023

Verkiezingen op 15 maart
Op woensdag 15 maart 2023 mag iedere inwoner van de provincie Noord-Holland die 18 jaar of ouder is en de Nederlandse nationaliteit heeft, stemmen voor de provinciale staten van Noord-Holland. Door te stemmen beslissen inwoners mee over de bereikbaarheid van hun regio en bijvoorbeeld over het aanleggen van provinciale wegen, windmolens en natuurgebieden. Hiermee hebben zij ook invloed op de landelijke politiek. Want provinciale statenleden kiezen samen de leden van de Eerste Kamer. Om het belang van de verkiezingen te benadrukken, bezoekt provincie Noord-Holland voorafgaand aan de verkiezingen verschillende regio’s.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

2 reacties

  1. Ja, dames en heren, meisjes en jongens, we mogen weer allemaal meedenken, want er staat een verkiezing op het programma. Onze mening doet er weer toe…. Niet dat er iets mee gedaan wordt, maar toch… Trap er niet in. Geef een signaal af en stem niet!

Wellicht ook interessant

Back to top button