Sport

Den Helder Suns pakt winst tegen Yoast United

Advertentie:

Den Helder – De heren van de Den Helder Suns hebben zaterdagavond in een goedgevulde sporthal Quelderduijn de punten in de tas weten te houden. Na een 43-33 ruststand klonk het eindsignaal bij 77-74 in het voordeel van de Helderse basketballers.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd ging het via 13-13 naar 18-18 gelijk op. Een vrije worp van Noah van der Heijden in de slotseconden zorgde voor de minimale voorsprong voor de Den Helder Suns. In het tweede kwart vielen de ballen makkelijker voor de Suns. Tot 25-25 leek het sterk op de verhoudingen in het eerste kwart. Met driepunters op rij (tweemaal Boyd van de Vuurst de Vries, eenmaal Malcom Kreps) en een fast Break van Nick Thran snelden de Suns naar 36-29. Tijd voor Yoast United coach Jeroen van Vught om zijn mannen op het goede spoor te zetten in een time-out. Het was tevergeefs, De Suns konden rusten met tien punten voorsprong: 43-33.

Yoast langzij
Na de rust bereikten ze de grootste voorsprong (13) nadat Thran er een driepunter in gooide: 46-33. Gedurende het derde kwart bleef het verschil rond de tien punten schommelen. Via 59-49 en 61-51 eindigde het derde kwart bij 61-55. Aan de Suns de taak de voorsprong te behouden in de laatste tien minuten. Aan de hand van topscorer (25) Ike Nweke kwam Yoast langzaam dichterbij en bij 72-72 zelfs langszij. Omdat Roel van Overbeek zich liet verleiden tot het maken van een onsportieve fout bleven de Suns met twee vrije worpen en zijkant aan de goede kant van de score: 75-72. Er was nog een halve minuut te spelen. Diezelfde Van Overbeek miste van achter de driepuntslijn de kans de gelijkmaker binnen te schieten. Tom Koopman mocht, na een fout van Wietse Nossek, tweemaal aanleggen vanaf de vrij worp lijn, het waren de eerste scores van Koopman, maar hij maakte twee hele belangrijke. Het betekende winst voor de Suns: 77-74.

Met deze wedstrijd is de zogenaamde Domestic fase afgerond. De Den Helder Suns nemen plaatst in de Silver Elite bij de Cross Border fase en spelen hun eerste wedstrijd op zaterdag 2 maart. De tegenstander is nog niet bekend.

Topscorers
Den Helder Suns: Boyd van de Vuurst de Vries 16, James Lull 13, Sean Flood 11
Yoast United: Ike Nweke 25, Samuta Avea 16, Wietze Nossek 13

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button