Den Helder

Den Helder in nieuwe podwalk en tv-serie Het verhaal van Nederland

Advertentie:

Den Helder – Voor de tv-serie “Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau” zijn acht nieuwe historische podwalks ontwikkeld; gps- gestuurde audiotours waarin verteller Daan Schuurmans de luisteraar op locatie meeneemt op reis door de tijd van de Oranjes. De historische wandelverhalen zijn verspreid over heel Nederland: Apeldoorn, Buren, Baarn, Breda, Den Haag, Leeuwarden, Willemstad én Den Helder.

Door de koppeling met de GPS weet Daan precies waar de luisteraar/wandelaar is en hij vertelt waar iemand naartoe moet en waar naar te kijken. Aan de hand van gebouwen, monumenten of andere sporen in het landschap vertelt hij wat er op die plek is gebeurd en welke rol de Oranjes daar toen in hadden.

Podwalk: Den Helder
In deze duinwandeling neemt Daan de podwalkers mee naar het einde van de 18e eeuw als hier in Den Helder een strijd losbarst tussen voor- en tegenstanders van de Oranjes. Langs het water en over de dijk horen we hoe de Fransen de Nederlanden innemen. Nederland wordt een Bataafse Republiek. De Oranjes slaan op de vlucht, naar hun familie aan de andere kant van de Noordzee.


Zelfs Napoleon komt een kijkje nemen in Den Helder. Het is 1811. De wandelaars zien de forten die er nu nog steeds staan, een erfenis van de Franse keizer die toch niet onoverwinnelijk blijkt. Want het is een Oranje-Nassau die zal terugkeren naar de Nederlanden om de troon te bestijgen. Deze wandeling neemt de podwalker mee naar dit historische moment. Nederland wordt een monarchie.

De podwalks zijn te vinden in de HVVNL app en gratis te downloaden via de App Store. De tv-serie Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau is iedere woensdagavond te zien rond 20.30 uur bij de NTR op NPO1 en wordt geproduceerd door Tuvalu Media & Pupkin Film in coproductie met de NTR.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!
Back to top button